Vaření
Už od malička jsem vždy pomáhal mamce v kuchyni s vařením. Vždy mi říkala přesně co dělat a v tu dobu mě to hrozně bavilo, třeba si vzít těstoviny, položit je do vroucí vody a sledovat, jak se vaří nebo různě dochucovat polívky, omáčky. Dnes už je to však jiný, zvládnu si uvařit, ale není to nic, co by mě úplně bavilo.
Recept na rajskou polévku
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mouky
- 500 ml protlaku / 5–6 rajčat
- 1 l vody
- sůl, pepř, cukr, koření
- smetana (volitelné)
- těstoviny nebo rýže (volitelné)
- Osmahnout cibuli, přidat mouku (jíška).
- Přidat protlak/rajčata a zalít vodou.
- Dochutit, vařit 15–20 min, rozmixovat, přidat smetanu.